مراحل حذف ویندوز اضافی از کامپیوتر
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

در یک سری موارد ممکن است به دلیل اجرا شدن نرم افزار خاص بر روی سیستم عامل خاص یا به هر دلیل دیگر بر روی سیستم خود دو یا چند ویندوز را داشته باشید بعد از برطرف شدن نیازتان یا در صورت عدم احتیاج به چند ویندوز به فکر این باشید که اقدام به حذف ویندوز اضافی بر روی سیستم خود کنید و ویندوزی که با آن بیشتر سروکار دارید را نگه دارید و بقیه را حذف کنید هدف ما در این مقاله این است کاربرد حذف ویندوز اضافی ، شرایط پاک کردن آن و در نهایت مراحل و روش حذف آن را برایتان توضیح دهیم.



حذف ویندوز اضافی از کامپیوتر چه کاربردی دارد؟

همانطور که قبلا توضیح دادیم در بعضی مواقع ممکن است شما بر روی سیستم خود دو یا چند ویندوز داشته باشید طبق تحقیقاتی انجام شده اکثر کسانی که بر روی سیستم خود چند ویندوز دارند فقط از یک ویندوز استفاده می‌‌کنند سوالی که پیش می‌‌آید چرا باید ویندوزی که به آن احتیاج ندارید و اضافه است را از روی سیستم خود پاک کنید؟ برای پاسخ به این سوال باید بگویم داشتن چند ویندوز حجم و فضای زیادی را از هارد دیسک را اشغال می‌‌کند بزرگترین کاربرد حذف ویندوزی که اضافه است آزاد شدن فضای که توسط ویندوز اضافی اشغال شده است دومین کارایی که دارد با پاک کردن ویندوز اضافی سرعت اجرا سیستم شما بالا می‌‌رود و برنامه‌‌ها راحت‌‌تر اجرا می‌‌شوند همچنین با حذف ویندوزی که اضافه است سرعت بالا آمدن ویندوز هنگام روشن کردن سیستم بیشتر می‌‌شود و سریع‌‌تر ویندوز بالا می‌‌آید. توصیه ما به شما این است که در صورت نیاز نداشتن به دو ویندوز یکی از آنها را به دلایل بالا حذف کنید و ویندوزی را که باهاش کار می‌‌کنید را نگه دارید.

 

شرایط پاک کردن ویندوز اضافی

برای اینکه ویندوزی که بهش احتیاج ندارید یا ویندوز دوم سیستم خود را حذف کنید باید یک سری پارامترها را رعایت کنید و سیستم شما دارای شرایطی باشد برای آشنا با این شرایط به موارد زیر دقت کنید:

۱مهم‌‌ترین شرط حذف ویندوز اضافی عدم نیاز شما به ویندوزی است که می‌‌خواهید حذف کنید و تمام نرم افزارهای که باهاشون سروکار دارید و تمام کارهای که با ویندوز دوم انجام می‌‌دهید را ویندوز اصلی شما قادر به انجام آن باشد.

۲ویندوزی که قصد نگهداری آن را دارید سالم باشد خیلی از افراد به خاطر اینکه از محیط ویندوز دوم خوششان نمی‌‌آید اقدام به حذف آن می‌‌کنند در حالی که ویندوز اصلی آنها هم دارای مشکل است.

۳از اطلاعات موجود در هارد دیسک بک آپ داشته باشید تا در صورت مشکل یا حذف بتوانید به اطلاعاتتان دسترسی داشته باشید.

۴ویندوزی که قصد نگهداری آن را دارید به عنوان ویندوز پیش فرض سیستم خود تعریف کنید.

۵بهتر است ویندوزی که قصد حذف آن را دارید با ویندوز اصلی در یک درایو نباشد البته روش‌‌های وجود دارد که کمک می‌‌کنند دو ویندوزی که در یک درایو هستند را یکی از آنها را حذف کرد ولی احتمال آسیب زدن بر روی اطلاعات ویندوز اصلی زیاد است و همچنین اگر دو ویندوز در یک درایو باشند احتمال اینکه یکی ویروسی شود باعث انتقال ویروس به ویندوز دیگر را هم شود.

شرایط بالا مهم‌‌ترین شرایط پاک کردن ویندوز اضافی به حساب می‌‌آیند حال قصد داریم روش حذف آن را آموزش دهیم .

 

مراحل حذف ویندوز اضافی

ما اینجا قصد داریم پاک کردن ویندوز اضافی دو سیستم عامل رایج بین کاربران کامپیوتر یعنی ویندوز 7 و ویندوز 10 را برایتان شرح بدهیم.

حذف ویندوز اضافی 7

قبل از هرکاری از درایو ویندوز بهتر است بکاپ بگیرید سپس وارد Command Prompt شوید و در آنجا دستور bcdedit وارد کنید و دکمه Enter را بزنید این عمل برای شناسایی ویندوزهای نصب شده است سپس دستور bcdedit /delete {ntldr} /f در منوی بوت وارد کنید.

منوی بوت ویندوز 7

سپس برای اینکه تمام اطلاعات ویندوز حذف شود از منوی Start سیستم Disk management را سرچ کنید و سپس در آنجا برای حذف پارتیشن Create and format hard disk partitions را بزنید و سپس روی پارتیشنی که قصد حذف آن را دارید راست کلیک کرده و آیتم Delete Volume را برگزینید.
با طی مسیر گفته شده شما به راحتی می‌‌توانید ویندوز دوم را حذف کنید.

حذف ویندوز اضافی در ویندوز 7

حذف ویندوز اضافی ۱۰

همانطور در بخش ویندوز 7 گفته شد از درایو ویندوز قبل از عمل هرکاری بکاپ گرفته شود. در ویندوز 10 برای پاک کردن ویندوز اضافی ابتدا باید منوی بوت را حذف کنید برای این کار روی دکمه Start راست کلیک کنید و گزینه System را بزنید در قسمت سمت چپ پنجره مطلق به System که باز شده است روی گزینه Advanced System settings کلیک کنید.

 

پاک کردن ویندوز اضافی در ویندوز 10

 در صفحه باز شده تب Advanced را انتخاب کنید و در بخش مطلق به Startup and Recovery روی قسمت Setting کلیک نمایید.

حذف ویندوز اضافی در ویندوز 10

بعد از اعمال مراحل بالا در صفحه باز شده ابتدا ویندوز اصلی خود را انتخاب کنید سپس باید تیک گزینه Time to Display List of Operating System را بردارید سیستم را ریستارت کرده که با عمل این کار مشاهده خواهید کرد منوی بوت حذف شده است.
 بعد اینکه مراحل بالا را انجام دادید روی دکمه Start راست کلیک کنید و سپس روی Disk Management کلیک کنید و نهایتا بر روی پارتیشنی (پارتیشن ویندوز اضافی ) که قصد دارید حذف کنید راست کلیک کنید و گزینه Delete Volume را بزنید. با طی این مسیر ویندوز دوم حذف می‌‌شود.

حذف پارتیشن ویندوز 10

نکته : در دو روش ذکر شده بالا در ویندوز 7 و ویندوز 10 مقدار پارتیشن حذف شده به مقدار فضای خالی اضافه می‌‌شود که می‌‌توانید از همان قسمت Disk Management یا پارتیشن جدید ایجاد کنید یا اضافه کنید به پارتیشن های دیگر.

منبع : حذف ویندوز اضافی از کامپیوتر





:: بازدید از این مطلب : 554
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 دی 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: